IVN Zeeland en de gemeente Tholen zijn op zoek naar nieuwe natuurouders voor de gemeente Tholen. Natuurouders zijn betrokken ouders of grootouders die leerkrachten op de basisscholen ondersteunen in het natuuronderwijs. Ze nemen kinderen mee naar buiten en laten ze verbazen en verwonderen over al het moois wat er in de natuur te vinden is. Op 28 maart start een nieuwe natuuroudercursus.

Natuuroudercursus

Tijdens de natuuroudercursus krijgen de deelnemers meer inzicht in de omgang met een groepje kinderen en hoe kinderen leren. Aan bod komen o.a. de onderwerpen hoe je kinderen kunt boeien in de natuur, welke vragen je stelt en hoe je de aandacht van kinderen kunt pakken. Deelnemers leren welke materialen ze kunnen gebruiken om de natuur in de omgeving nog beter te bekijken, te beleven en te kennen. Aan het eind van de cursus gaan ze met een concreet project aan de slag. Na het volgen van de natuuroudercursus zijn ze in staat om de leerkracht te helpen bij de uitvoering van natuurlessen op school. De invulling van de lessen blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de school en de leerkracht.

Drie lessen

De cursus bestaat uit drie lessen, met een theoriegedeelte en een practicum. De eerste les is een introductie voor nieuwe natuurouders. De twee daaropvolgende lessen zijn voor zowel nieuwe als bestaande natuurouders. De lessen vinden plaats op een locatie in (de omgeving van) Tholen. Dankzij bijdragen van de gemeente Tholen en IVN Zeeland is de cursus gratis.

Cursusdata en locatie

Dinsdag 28 maart van 09:00 - 11:00. Locatie: Gemeentehuis, Hof van Tholen 2, Tholen

Dinsdag 4 april van 09:00 - 11:00. Locatie volgt nog

Dinsdag 18 april van 09:00 - 11:00. Locatie volgt nog

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de natuuroudercursus kan via www.ivn.nl/natuuroudertholen. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met mevrouw Irene Boudeling van de gemeente Tholen via ibo@tholen.nl of tel.14 0166.