Ga naar de content van deze pagina.

"WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!"

 

U heeft bovenstaande slogan vast wel eens ergens gelezen, bijvoorbeeld op internet of in een reclamefolder. Diverse bureaus en makelaars verlenen onder deze slogan ‘gratis’ rechtsbijstand. Niemand wil te veel belasting betalen. Dat is logisch. Daarom is ‘gratis’ bezwaar maken tegen de WOZ-waarde steeds meer in trek. Het klinkt mooi, maar hoe zit het nu precies?

 

Uiteindelijk betalen we allemaal mee aan deze bureaus!

‘Gratis’ is eigenlijk helemaal niet gratis. Er worden namelijk veel kosten gemaakt als deze bureaus voor u bezwaar maken en uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. Deze bureaus en makelaars komen voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd, in aanmerking voor een door regelgeving vastgestelde kostenvergoeding. In de praktijk komt het er op neer dat als in een bezwarenprocedure de WOZ-waarde van een woning met 10.000 euro wordt verlaagd, dit een vermindering van de aanslag oplevert van ongeveer 13 euro (het exacte bedrag is afhankelijk van de tarieven die gelden voor de gemeente waar u woont). Het bureau of de makelaar krijgt vervolgens voor zijn werkzaamheden een bedrag op zijn rekening bijgeschreven dat kan oplopen tot 783 euro.

 

De kosten die Sabewa Zeeland moet uitbetalen, worden door de bij Sabewa Zeeland deelnemende gemeenten verrekend in hun tarieven. Uiteindelijk betaalt u met alle woningeigenaren binnen uw gemeente dus wel een prijs voor het bureau dat u inhuurt. En dat is jammer en onnodig, want bezwaar maken bij Sabewa Zeeland is altijd gratis. Sabewa Zeeland handelt alle bezwaarschriften op dezelfde manier af. Sabewa Zeeland maakt dus geen onderscheid tussen een bezwaarschrift dat u zelf indient of dat door een no-cure no-pay bedrijf wordt ingediend. 

 

Let u er op dat bezwaar maken via een bureau ook voor u kosten mee kan brengen en niet altijd gratis is. Lees daarom de algemene voorwaarden goed. De kans is groot dat u deze bureaus een bedrag moet betalen wanneer u de dienstverlening wilt beëindigen.

 

Sabewa Zeeland helpt u graag (en gratis!)

Bent u van mening dat Sabewa Zeeland een fout heeft gemaakt? Dan kunt u online of per brief een bezwaarschrift indienen. Sabewa Zeeland wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt! Bij de waardering maakt Sabewa Zeeland gebruik van een waarderingsmodel waarmee alle woningen in gemeenten van Sabewa Zeeland worden getaxeerd. Als u aangeeft dat de gegevens met betrekking tot uw woning niet kloppen, zal de taxateur een en ander eventueel ter plaatse beoordelen en corrigeren. Als blijkt dat Sabewa Zeeland een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen zij dit graag voor u aan.

 

Bezwaar maken kan eenvoudig digitaal via Mijn Sabewa. Log hiervoor in met uw DigiD.


Heeft u vragen?

U kunt via het e-mailadres taxateurs@sabewazeeland.nl verzoeken om uitleg over de taxatie. Hiervoor kunt u ook bellen met 088 99 95 800 (lokaal tarief), optie waarderen.