Ga naar de content van deze pagina.

www.tholen.nl  is de officiële website van de gemeente Tholen. De gemeente doet er alles aan deze website actueel te houden en ervoor te zorgen dat de informatie gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Komt u iets tegen dat niet juist is, stuur dan een reactie naar gemeente@tholen.nl. Van vragen die u stelt via de website, ontvangt u dezelfde of de volgende werkdag een ontvangstbevestiging via de e-mail (als u een geldig e-mailadres invult) zoals is beschreven in het kwaliteitshandvest.


Toegankelijkheid

De gemeente Tholen wil een website die voor iedereen toegankelijk is. Daarom werken wij volgens de Webrichtlijnen. Deze website is gecertificeerd volgens WCAG2AA.


Open source website

De gemeente Tholen heeft een website op basis van NEOS. NEOS is een Open Source oplossing die door iedereen gratis kan worden gedownload. NEOS is door de gemeente Tholen lokaal op functionaliteit aangevuld om de digitale dienstverlening op de website te optimaliseren. De functionaliteiten zijn  op verzoek vrij verkrijgbaar voor Nederlandse gemeenten.


Waarom Open Source?

Door het gebruik van open source software wil de gemeente Tholen voorkomen dat zij afhankelijk wordt van leveranciers. Een open source product bestaat bij gratie van de gebruikers die er aan bijdragen. De Gemeente Tholen heeft met enkele lokale aanvullingen aan NEOS een eerste stap gezet naar een goede basisoplossing dat gemeenten in staat stelt makkelijker de beslissing te nemen om een open source website te gebruiken. Bovendien ‘praat’ NEOS goed met Zaaksysteem.nl of andere toegankelijk gebouwde systemen, wat een goede bijdrage levert aan de ontwikkeling van de digitale dienstverlening.


De website www.tholen.nl is tot stand gekomen met medewerking van Youwe, Mintlab en Sdu.