Oud papier inleveren

Oud papier wordt hergebruikt. Daarom wordt het door de gemeente apart ingezameld. U brengt oud papier en karton naar een papierbak of inzamelpunt.

In de gemeente Tholen wordt de inzameling van oud papier door verenigingen verzorgd. 

Papier levert de inzamelaar een vergoeding op, terwijl het afvalpapier wordt hergebruikt en niet tegen een hoog verbrandingstarief wordt verwerkt.

Declaratie oud papier (pdf, 75 KB)

In diverse kernen wordt normaliter het papier huis-aan-huis ingezameld. Het is echter wegens de maatregelen rondom het Coronavirus noodzakelijk geweest om de huis-aan-huis inzameling te stoppen. Dit is één van de uitvoerende werkzaamheden die niet kunnen worden uitgevoerd met het behouden van 1,5 meter afstand en het is niet wenselijk in deze tijden om daar de vrijwilligers mee te belasten. Er zal tijdelijk, in ieder geval nog in de maand mei 2020, geen huis-aan-huis inzameling zijn in de kernen: Sint-Annaland, Sint Philipsland, Stavenisse, Tholen en Poortvliet. We vragen hiervoor uw begrip. 

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet 23 maart 2020 heeft aangekondigd, zijn er nieuwe aanpassingen met betrekking tot de inzameling van oud papier en karton. Eerder was al besloten dat de huis-aan-huis inzameling van oud papier op te schorten. Nu is dit verlengd tot en met 1 juni. 

Bewoners van kernen waar voorheen huis-aan-huis inzameling was, kunnen hun oud papier naar een brenglocatie in een andere kern brengen of opsparen tot de huis-aan-huis inzameling zal gaan plaatsvinden met de papiercontainers (240 liter).

Brenglocaties

Ook met betrekking tot de brenglocaties zijn er wijzigingen. Om een nog grotere drukte bij de milieustraat te voorkomen, blijven de volgende brenglocaties geopend op de volgende openingstijden:

  • Tholen - Molenvlietsedijk (geopend op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur en op zaterdagochtenden tussen 8.00 uur en 12.00 uur);
  • Scherpenisse - Spuidamstraat (geopend op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur en zaterdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur);
  • Stavenisse - Pilootweg (geopend op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur);
  • Oud-Vossemeer - Bou Kooijmanstraat (op verschillende zaterdagen open tussen 10.00 en 11.00 uur en op woensdagavond (uitgezonderd vakanties en feestdagen) tussen 18.00 en 19.00 uur).
  • Poortvliet - Deestraat (geopend op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur).

De vrijwilligers zorgen dat de containers geopend en weer gesloten worden. De vrijwilligers zullen dit daarna niet meer verplaatsen of verder opstapelen. Probeer de dozen die u komt brengen dus zo netjes mogelijk te stapelen, zodat ook andere inwoners hun papier nog kunnen brengen. U wordt nadrukkelijk gevraagd het oud papier zelf in de zeecontainer te zetten. De brenglocatie aan de Westvest in Sint-Maartensdijk is definitief gesloten.

Let op ! Houd afstand !

Wij vragen u alléén naar een brenglocatie te komen. Houd 1,5 meter afstand en voorkom samenscholing.

Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. Breng het naar de containers in de vier kernen die tijdens de coronamaatregelen nog open kunnen zijn. Een aantal brenglocaties zjn gesloten en de huis-aan-huis inzameling van oud papier en karton is tot 1 juni gestopt.

Gelieve uw papier en/of karton op te sparen of weg te brengen naar de containers die de deuren voor u openhouden.

Voor meer informatie over toestemming voor het ophalen van oud papier en karton kunt u contact opnemen via e-mail gemeente@tholen.nl  of telefonisch 140166.

Afvalkalender

Een overzicht van de ophaaldata en inleverpunten voor oud papier raadpleegt u online via de website afvalkalender ZRD  of de ZRD Afval-app. Gebruikers van deze app krijgen door het invoeren van hun adres een persoonlijk overzicht van de ophaaldata. Eventuele wijzigingen worden in de Afval-app doorgevoerd, waardoor deze altijd actueel is. Daarnaast kan de gebruiker pushberichten instellen als herinnering voor een ophaalronde. De gratis app is beschikbaar in de Playstore (Androïd) en de App Store (IOS) en te vinden onder de naam 'ZRD'.