Zwembaden De Spetter en Haestinge dagelijks open tot en met 30 september

De openingstijden voor de zwembaden De Spetter in Tholen en Haestinge in Sint-Maartensdijk zijn vanaf zaterdag 1 juni weer als vanouds. De gemeenteraad heeft dat op donderdag 30 mei besloten. Dit betekent dat de aangepaste weersafhankelijke openingstijden voor recreatief zwemmen voor dit seizoen komen te vervallen. De zwembaden blijven dit seizoen wel twee weken langer open: tot en met 30 september.

De zwembaden zijn zaterdag 1 juni en zondag 2 juni open voor recreatief zwemmen van 13.00 tot 17.00 uur. Alle openingstijden van de zwembaden staan op www.tholen.nl/zwembaden.

De weersafhankelijke openingstijden voor recreatief zwemmen waren ingesteld voor 2024 mede omdat uit bezoekersaantallen bleek dat er voorgaande jaren op koudere dagen weinig tot geen bezoekers waren. Verder was het besluit genomen om de zwemlessen en banenzwemmen langer door te laten gaan. Dit alles binnen het beschikbare budget. De extra kosten die nu nodig zijn voor 2024 om de zwembaden open te houden komen ten laste van de algemene reserves.

Openingstijden 2025

Het college komt voor het seizoen 2025 met een gedragen plan of weersafhankelijke openingstijden een oplossing kunnen zijn en hoe deze kunnen worden geïmplementeerd.