Zeeuws telefoonnummer 0113-249 442 voor coronavragen en het maken van een afspraak

GGD Zeeland biedt een herhaalprik corona met vernieuwd vaccin aan, die bescherming biedt tegen meer varianten van het coronavirus. De GGD hanteert een volgorde in het vaccineren. Iedereen van 12 jaar en ouder die is uitgenodigd op afspraak én met uitnodiging kan een herhaalprik krijgen. Voor het maken van een vaccinatieafspraak en voor coronavragen heeft GGD Zeeland een Zeeuws telefoonnummer: 0113-249 442. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Volgorde van vaccineren

Als eerste worden 60-plussers, mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten-en/of cliëntencontact uitgenodigd voor een herhaalprik.

Daarna ontvangt de ‘griepprikgroep’ via de huisarts een uitnodiging. Bewoners van verpleeghuizen en niet mobiele thuiswonenden worden in deze fase ook gevaccineerd.

Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat uit voorzorg wil, een herhaalprik krijgen.

Verwachting

De verwachting is dat de besmettingen in de winter op gaan lopen. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor word je niet of minder ziek van het coronavirus.

Vragen over corona of vaccinatie- of testafspraak maken?

Vragen over corona of vaccinatie- of testafspraak maken? Neem contact op met GGD Zeeland via 0113-249 442. Dit nummer is van maandag tot en met zondag bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Meer informatie op: www.ggdzeelandprikt.nl