Vanaf 5 oktober: Gewichtsbeperking zwaar verkeer op Vossemeersebrug

Vanaf woensdag 5 oktober 2022 gaat de gewichtsbeperking voor verkeer vanaf 35 ton in op de Vossemeersebrug bij Oud-Vossemeer. Om de veiligheid op de brug te waarborgen, dient het zwaardere verkeer om te rijden via de N656, N257 en de Molenweg. De gewichtsbeperking is nodig vanwege het toegenomen verkeer op de brug - sinds de brug in 1974 is geopend is er 8 keer meer verkeer dat veel zwaarder is geworden – in combinatie met groot onderhoud dat nodig is. 

Omleiding

Verkeer zwaarder dan 35 ton wordt omgeleid via de N656 (Broekseweg-Krabbenkreekweg), N257 (Provincialeweg-Zeelandweg-West) en de Molenweg. Landbouwverkeer rijdt via de parallelwegen van de N656 en N257. Overig verkeer kan gebruik blijven maken van de brug. Ook voor de scheepaart gelden geen beperkingen.

 

 

Waarom niet meteen groot onderhoud?

Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80. Door de jaren heen is het verkeer steeds meer en zwaarder geworden, waardoor de infrastructuur steeds meer belast is en de kans op storingen toegenomen is. Rijkswaterstaat moet daarom veel onderhoud uitvoeren en keuzes maken in de planning van groot onderhoud. Het groot onderhoud aan de Zeeuwse Rijksbruggen, waaronder de Vossemeersebrug, is daardoor vooralsnog door Rijkswaterstaat uitgesteld.

Meer informatie

Meer informatie over de gewichtsbeperking is terug te vinden op de website van Rijkswaterstaat.