Tholensebrug eind oktober drie weken dicht voor autoverkeer door werkzaamheden

De Tholensebrug (N286) is van zondag 27 oktober tot maandag 18 november afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat vernieuwt in deze periode de enkelvoudige voegovergangen, de vangrails en het asfalt van de brug. De omleidingsroute voor autoverkeer loopt over de Oesterdam.

Omdat verschillende onderdelen van de Tholensebrug het einde van hun levensduur hebben bereikt, voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de brug. Dat doen zij in twee fases: van 19 tot en met 27 oktober aan de parallelweg, van 27 oktober tot en met 18 november aan de hoofdrijbaan.

De werkzaamheden omvatten het vernieuwen van elf voegovergangen, vangrails, asfalt en de vernieuwing van de hemelwaterafvoer van de brug. Door deze verschillende werkzaamheden te combineren, wordt de hinder beperkt.

Na uitvoering van deze werkzaamheden vervalt de snelheidsbeperking die momenteel op de brug van kracht is, en kan weer de normale maximumsnelheid op de brug worden gereden.

Hinder

De parallelweg van de Tholensebrug is van zaterdag 19 oktober, 07.00 uur tot en met zondag 27 oktober, 21.00 uur volledig afgesloten. Voetgangers, fietsers, bromfietsers en langzaam verkeer worden gedurende de werkzaamheden over de hoofdrijbaan geleid.

De hoofdrijbaan van de Tholensebrug is van zondag 27 oktober, 21.00 uur tot en met maandag 18 november, 07.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Oesterdam (N659, A58 en A4). De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Onderhoudsopgave

Over het Schelde-Rijnkanaal liggen meerdere bruggen van Rijkswaterstaat, waaronder de Slaakbrug, Vossemeersebrug, Tholensebrug, Kreekrakbrug en de Bathsebrug. De bruggen zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer, en moeten daarom worden vervangen of gerenoveerd. Tot aan het moment van vervanging of renovatie houden we de bruggen veilig met overbruggingsmaatregelen, zoals deze werkzaamheden aan de Tholensebrug.

Meer informatie

Op de projectpagina op rws.nl is meer informatie te vinden over de werkzaamheden. Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gesteld via de landelijke gratis informatielijn op 0800-8002.