Tholen zoekt energiecoaches

Energie besparen: hoe doe je dat? Gemeente Tholen wil inwoners helpen met het verduurzamen van hun huis en zoekt hierbij hulp van vrijwillige energiecoaches. Het doel is lagere woonlasten voor bewoners en bewustwording van hun energieverbruik. Iedereen kan zich bij de gemeente aanmelden om zich in te zetten als vrijwillige energiecoach.

Energiecoaches geven aan huis advies op maat over kleine besparingen of grote(re) maatregelen die mogelijk zijn om een woning te verduurzamen. Na het bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor hun huishouden waarin alle kansen, besparingsmogelijkheden en indicatieve kosten samenkomen. Een bezoek duurt ongeveer een uur.

Aanmelden als coach

 

Inwoners van de gemeente Tholen die het leuk vinden om bij andere mensen over de vloer te komen en met hen mee te denken, zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden als energiecoach. Stuur een e-mail met het onderwerp ‘energiecoach’ en jouw contactgegevens naar gemeente@tholen.nl of bel tijdens kantooruren naar 14 0166. Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen. Lees meer info op de website van de gemeente bij Energie besparen.

Aan de slag als energiecoach

Na aanmelding krijgt een energiecoach een gratis training waarin hij/zij meer leert over energiebesparing in gedrag en woningaanpassingen. Basiskennis van een computer is daarbij nodig. De energiecoaches komen terecht in een team van enthousiaste vrijwilligers en krijgen professionele ondersteuning van een hoofdcoach.