Prijsuitreiking Thoolse fotowedstrijd gemeente en Stichting Tholen Beter Bekend

Dit voorjaar hebben de gemeente Tholen en Stichting Tholen Beter Bekend voor de zesde maal samen een fotowedstrijd georganiseerd. ‘Tholen door mijn ogen’ was het thema. Dit heeft geresulteerd in bijna 140 inzendingen. Burgemeester Marleen Sijbers en Jack Westdorp van Stichting Tholen Beter Bekend reikten dinsdagmiddag (2 juli) de prijzen uit.

Winnende foto’s

Op de eerste plaats is de foto van Hettie ZurMuhlen geëindigd. Zij maakte een prachtige foto van de horizon en schorren en slikken aan de Oosterschelde bij Sint-Maartensdijk. De foto van Aart de Boer is op de tweede plaats geëindigd. Hij maakte een foto van vogels achter ploegende boeren bij Scherpenisse. De foto van Marcus Maassen kreeg de derde prijs. Daarop is een bloemenpracht met de watertoren van Scherpenisse te zien. Marcus is een van onze jongste prijswinnaars in de geschiedenis van onze fotowedstrijd. De winnende foto’s staan op de omslag van de nieuwe gemeentegids. Daarnaast kregen de winnaars een cadeaubon voor een lokale winkel, die beschikbaar is gesteld door Akse Media 2.0, de uitgever van de gemeentegids, en een bos bloemen.

Mooiste belevingsfoto

Dit jaar was er ook weer een prijs voor de mooiste belevingsfoto. Op de gekozen foto zien we mensen die genieten van de nazomer en zonsondergang op de Oesterdam. De fotograaf van deze foto, Marleen Nieuwkoop, mocht een dinerbon voor een lokaal restaurant en een bos bloemen in ontvangst nemen van Jack Westdorp van Stichting Tholen Beter Bekend. Ook deze foto is terug te vinden in de gemeentegids. Bij de selectie van alle winnende foto's is onder meer gelet op hoe het karakteristieke van de gemeente Tholen is weergegeven. De foto’s worden ook gebruikt voor promotiedoeleinden van de gemeente Tholen en Stichting Tholen Beter Bekend.

Verspreiding gemeentegids

De planning is dat de gemeentegids in september huis-aan-huis verspreid wordt bij alle huishoudens in de gemeente Tholen (uitgezonderd nee-nee-stickers).