Opening zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk

Op donderdag 27 april om 13.00 uur is de officiële, feestelijke opening van het vernieuwde gemeentelijke zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk. Wethouder Frank Hommel opent het zwembad met twee winnaars van de kleurplatenwedstrijd. Deze dag is er gratis toegang.

Na de opening kan er een (frisse) duik worden genomen, want vanwege de extreem koude weersomstandigheden is het zwembadwater nog niet helemaal op temperatuur. Kinderen met een zwemdiploma krijgen een groen polsbandje aan. Kinderen zonder zwemdiploma moeten zwembandjes aan en krijgen alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Omdat de weersvooruitzichten voor donderdag 27 april wat kouder zijn, krijgen alle aanwezigen een vrijkaartje voor zwembad Haestinge. Dit kaartje is in te leveren tot en met 31 mei.

Winnaars kleurplatenwedstrijd

Om de opening te vieren, konden kinderen tussen de 4 en 12 jaar meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. Leden van de dorpstafel Sint-Maartensdijk/Scherpenisse kozen tien winnaars uit 150 kleurplaten. Van elke leeftijd tussen de 4 en 12 jaar is een winnaar gekozen. Twee van deze winnaars openen samen met wethouder Hommel het zwembad. De andere acht winnaars worden tijdens de opening bekendgemaakt en kunnen hun ‘spetterprijs’ die dag komen ophalen bij het zwembad. De uitslag van de kleurplatenwedstrijd staat vanaf de opening op www.tholen.nl/zwembaden onder Kleurplatenwedstrijd zwembad Haestinge

Korting abonnementen tot en met 14 mei

Vanaf 27 april tot en met 14 mei 2023 kunnen bij de recepties van de gemeentelijke zwembaden De Spetter in Tholen en Haestinge in Sint-Maartensdijk abonnementen en zwemlessen worden aangeschaft met korting. Na 14 mei is de korting niet meer geldig. Dit is dezelfde korting als de korting tijdens de voorverkoop. Meer informatie op www.tholen.nl/zwembaden op de pagina Tarieven en abonnementen.

Parkeren

De opening vindt plaats op de parkeerplaats bij de ingang van het zwembad (Sportlaan 2D, Sint-Maartensdijk). We vragen daarom om zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Met borden wordt gewezen op een parkeerplek in de buurt.

Renovatie

Het belangrijkste onderdeel van de renovatie is de zwembadinstallatie. De installatie is vernieuwd en is voorzien van zonnecollectoren en -panelen. En natuurlijk de verbetering van de zwembadbak. Ook de gebouwen er omheen, de kleedkamers en de toiletvoorzieningen, zijn vanaf de fundering helemaal opnieuw opgebouwd. Daarnaast is het parkeerterrein bij het zwembad en de Sportlaan volledig opnieuw ingedeeld. Op het zwembadterrein stonden diverse speeltoestellen: een schommel, trampoline en een tafeltennistafel. Die komen weer terug. Inmiddels staan er 26 grote bomen en volgen nog veel andere struiken en bomen langs de randen van het zwembadterrein en op het parkeerterrein. Ook wordt een nieuw grasveld aangelegd. Vanwege het natte en koude voorjaar is het grasveld pas half mei gereed.