Open brief Burgemeester Sijbers: fijne zomer!

Beste inwoners,
 

De laatste schooldag voor onze scholieren zit erop, de zomervakantie is begonnen. Een tijd van rust en ontspanning is 
aangebroken. Een tijd om even stil te staan. Maar ook om te genieten en erop uit te gaan en om tijd door te brengen met 
elkaar.

Drukke tijd

Voor sommigen breekt juist een extra drukke tijd aan. Toeristen weten onze mooie gemeente steeds beter te vinden. Dat maakt dat het voor onze ondernemers in de horeca-, toerisme- en recreatiebranche juist een tijd is van alle zeilen bijzetten. Samen zorgen zij ervoor dat onze gasten een goede tijd hebben hier in Tholen. Na alle regen van de afgelopen tijd hopen we dat het verder een goed seizoen wordt!

Mooie zomeractiviteiten

Ook worden er in de zomermaanden volop evenementen georganiseerd. Ik denk dan aan de Open Atelierroute, de Thoolse Mijl en natuurlijk ook de traditionele braderieƫn. Ook Jij op Tholen organiseert voor onze jeugd weer tal van activiteiten, van zeskamp tot suppen en van een beachvolleybaltoernooi tot een waterfundag. Dus ook voor de thuisblijvers is er van alles te doen en te beleven.

Geef inbrekers geen kans

In de zomermaanden en met name in de vakantie gaan mensen meer van huis en neemt de kans op een inbraak toe. Gelukkig kunt u veel doen om inbraak te voorkomen. Sluit uw huis goed af als u weggaat en zorg dat de woning een bewoonde indruk maakt als u er niet bent. Wees ook voorzichtig met berichten op social media over uw vakantie en pas op voor babbeltrucs! Oplichters doen zich voor als betrouwbare personen of organisaties, zoals politie, om toegang te krijgen tot uw huis, spullen en gegevens.

Reces

Ook voor de gemeenteraad is het reces inmiddels begonnen. Het is goed om een moment van rust te hebben om te reflecteren op de afgelopen periode en ons tegelijkertijd voor te bereiden op een nieuwe periode. Zo blijven we met elkaar werken aan een gemeente waarin het goed wonen, werken en recreƫren is.

Namens de gemeenteraad, het college van B en W en onze medewerkers bedank ik al onze inwoners en vrijwilligers voor hun inzet. 

Ik wens u een fijne zomer!

 

Met vriendelijke groet,

Marleen Sijbers

Burgemeester