Nieuwe expositie ‘Water Landt’ in Brede school Tholen

Vrijdag 17 maart 2023 opende wethouder Frank Hommel de nieuwe expositie Water Landt. Water Landt gaat over de strijd met het water, over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daarom vraagt.  De expositie is te zien tot 1 mei 2023 te zien in Brede school Tholen, Abraham Beeckmanlaan 14 in Tholen. Geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De expositie reist daarna verder rond in het Waterpoortgebied.

De expositie grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?

Film rondreizende expo Water Landt

Over Waterpoort

De expositie ‘Water Landt ’is een initiatief van Waterpoort. Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak-Zoommeer, in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.