Hoe toegankelijk is de gemeente Tholen voor personen met een beperking?

Personen met een beperking komen in het alledaagse leven tal van letterlijke en figuurlijke hindernissen tegen. Als gemeente willen we letterlijk en figuurlijk drempels zoveel mogelijk wegnemen voor al onze inwoners. We laten daarom de toegankelijkheid van de gemeentelijke en publieke gebouwen toetsen door Ongehinderd. Zij brengen hierover advies uit. Hierbij zoeken we inwoners uit onze gemeente met een beperking die voor ons de toegankelijkheid willen testen en beoordelen.

Mensen die hierbij willen helpen, worden gevraagd om openbare gebouwen te bezoeken en te beoordelen op toegankelijkheid vanuit hun persoonlijk perspectief. De inspecteurs en adviseurs van Ongehinderd nemen deze input vervolgens mee in een uitgebreide, technische toets van de gebouwen. Er wordt gekeken naar alle soorten beperkingen, zoals: motorisch, visueel, auditief, cognitief. Dit heet ‘universele toegankelijkheid’. Hierna ontvangt de gemeente een advies van Ongehinderd.

Aanmelden

Wilt u een bijdrage leveren aan een toegankelijk Tholen voor iedereen? En bent u de komende vier weken één of meerdere dagdelen beschikbaar? Meld u dan direct aan via info@ongehinderd.nl en help mee met dit belangrijke doel.

Hoe werkt het beoordelen?

  • De locaties worden in overleg afgesproken. U kiest zelf het moment hiervoor.
  • U ontvangt per mail linkjes naar de beoordelingsformulieren, welke u naar eigen inzicht invult. Het gaat om uw persoonlijke ervaringen met toegankelijkheid.
  • Het invullen van een beoordelingsformulier duurt 5-15 minuten en u ontvangt een onkostenvergoeding van € 15,- per locatie. Wanneer u niet mag bijverdienen, bijvoorbeeld omdat u een uitkering ontvangt, wordt in overleg een alternatief afgesproken.

Website en app Ongehinderd

De publieke gebouwen worden na de toetsing ook gepubliceerd in de landelijke app Ongehinderd (IOS en Andriod) en op website van Ongehinderd. Hier maken al meer dan 350.000 personen met een beperking gebruik van.