15 tot en met 23 april: hinder Oesterdam

De Bergsediepsluis en de brug Bergsediepsluis (N659) in de Oesterdam zijn vanwege het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag gestremd van maandag 15 april 07.00 uur tot en met dinsdag 23 april 23.59 uur. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de N286, A4, N289 en vice versa. Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers worden omgeleid via Bergen op Zoom. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

Hinder

Wegverkeer

Autoverkeer wordt omgeleid via de N286, A4, N289 en vice versa. De extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten. Oesterdam Resort en De Speelmansplaten zijn bereikbaar vanuit zuidelijke richting. Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers worden omgeleid via Bergen op Zoom, extra reistijd ongeveer 20 minuten. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

Scholieren

De buslijnen 643 en 644 rijden als gevolg van de werkzaamheden niet in de periode van 15 tot en met 24 april. Er worden extra bussen ingezet in de richting van Bergen op Zoom. Buslijn 209 rijdt daarnaast extra van maandag 22 april tot met woensdag 24 april. Scholieren kunnen vanaf Bergen op Zoom gratis de trein nemen naar Krabbendijke of Goes, afhankelijk van waar ze op school zitten. De uitgifte van treinkaartjes vindt plaats via de scholen.

Scheepvaart

De Bergse Diepsluis is gedurende de werkzaamheden gestremd voor scheepvaart. Scheepvaart wordt geïnformeerd via een Bericht aan de Scheepvaart (BAS), en via vaarweginformatie.nl.

Werkzaamheden

Een slijtlaag bestaat uit asfalt en meerdere lagen daaronder, die ervoor zorgen dat weggebruikers voldoende grip hebben. Het aanbrengen van de slijtlaag is weersgevoelig en kan alleen in de periode tussen april en september worden uitgevoerd. De brug over de Bergse Diepsluis is één van de zeven beweegbare bruggen waarvan Rijkswaterstaat in 2024 en 2025 de slijtlaag vervangt. De zes overige bruggen die binnen dit project een nieuwe slijtlaag krijgen zijn de drie bruggen over de Grevelingensluis, de twee bruggen over de Zandkreeksluis, en de Krammerbrug.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de slijtlaag van de brug Bergse Diepsluis en andere bruggen binnen dit project staat op de projectpagina www.rws.nl/slijtlagen-bruggen. Lees ook het artikel in het online magazine Bereikbaar Zeeland.

Weg- en vaarweggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de gratis landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.