7 t/m 9 december: nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29)

Rijkswaterstaat voert in twee nachten onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel (A29). De tunnel wordt per nacht in 1 rijrichting afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluitingen

  • woensdag 7 december 23.59 uur tot donderdag 8 december 05.00 uur tunnelbuis richting Rotterdam (richting Noorden)
  • donderdag 8 december 23.59 uur tot vrijdag 9 december 05.00 uur tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting Zuiden)

Let op: in verband met de voorbereidingen en het vrij krijgen van de weg kunnen opritten naar de A29 eerder afgesloten zijn.

Omleidingen

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15, A16/A17 en andersom;
  • Verkeer van/naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid over de N217.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Over de werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert 6 keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan beide buizen van de Heinenoordtunnel. Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we bijvoorbeeld de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat er voor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op: www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via deze website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.