Gratis boompjes uitverkocht

De 4.500 boompjes die op dinsdag 13 september 2022 gratis besteld konden worden, zijn inmiddels uitverkocht. De boomsoort die het meeste besteld is, is de Kerspruim. Inwoners die boompjes besteld hebben, kunnen deze op 8, 9, en 10 december 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur ophalen bij de gemeentewerkplaats, Nijverheidsweg 34, in Sint-Maartensdijk. 

Gemeente Tholen leverde een extra bijdrage aan de boom uitdeelactie om zo inwoners de kans te bieden om onze woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken. De boom uitdeelactie is een initiatief van Plan Boom en wordt uitgevoerd door gemeente Tholen, ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse eilanden. In de gemeente Tholen delen we dit jaar 4.500 boompjes uit. In totaal worden er in Zeeland 14.000 boompjes uitgedeeld.

Boompjes ophalen

De boompjes kunnen aan het begin van het plantseizoen worden opgehaald: 8, 9 en 10 december 2022. De boompjes zijn niet heel groot, ze kunnen dus makkelijk meegenomen worden in de fietstas of in de auto. Het planten is niet moeilijk. Eenvoudige plantinstructies staan op www.zmf.nl.

Groene oase in tuin

Bomen en struiken zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zorgen voor voedsel en voor beschutting. Ze vormen een thuis voor vogels, insecten en andere dieren. Vooral inheemse soorten hebben een grote waarde voor hen, omdat die goed aansluiten bij wat de dieren in onze omgeving nodig hebben. Bomen kunnen ook helpen om hittestress tegen te gaan. Ze geven schaduw, waardoor het daar veel koeler is dan in de volle zon.Ook houden ze vocht in de bodem langer vast.

Gemeente Tholen heeft vorig jaar ruim 4.000 boompjes uitgedeeld. Ook plantte de gemeente veel extra bomen en struiken aan en verwijderde tegels. Dit jaar doet de gemeente Tholen actief mee met het NK Tegelwippen.