Gemeente Tholen verlaagt CO-2 uitstoot van het gemeentelijk wagenpark

Voertuigen van de gemeente Tholen met een diesel euro-5 motor rijden voortaan op de duurzame dieselbrandstof Hydrotreated Vegetable Oil-100 (HVO-100). Deze overstap draagt bij aan het doel het gemeentelijke wagenpark te verduurzamen. Met HVO-100 wordt namelijk de CO-2 uitstoot met 89% verlaagd ten opzichte van normale diesel, omdat het geproduceerd wordt uit herwinbare en duurzame grondstoffen die eerst een voedseldoel hadden, zoals plantaardige afvaloliën- en vetten.

HVO-100 is daarnaast CO-2 neutraal: wat er uit de uitlaat komt, heeft de plant in het voorgaande groeiseizoen al opgenomen uit de lucht. Texaco in Scherpenisse beschikt over de HVO-100, waar het ook wel Ssynfuel+ genoemd wordt.

Groene stickers

De bedrijfsvoertuigen die rijden op HVO-100 kunnen worden herkend door de groene, ronde stickers met de tekst Ik heb 89% minder CO-2 uitstoot #HVO100.

Euro-6 motoren

De voertuigen van de gemeente Tholen met een diesel euro-6 motor blijven op normale diesel rijden omdat bij een overstap naar HVO-100 het milieuvoordeel minimaal is.