Eerste audiofietsroute van Zeeland

In onze provincie wordt al heel wat afgefietst. Vanaf nu kan dat ook terwijl je onderweg luistert naar prachtige verhalen. Alsof er een gids bij je achterop zit. Wethouder Hilde Moerland nam vrijdagochtend 28 juni de eerste audiofietsroute van Zeeland in ontvangst. Ze kreeg deze uit handen van Emile Hirdes, voorzitter van Stichting Tholen Beter Bekend. Daarna fietste de wethouder letterlijk een rondje met gids Lisa achterop. 

Kracht van het water

Het thema van de route is ‘De kracht van het water’ en al fietsend kom je van alles te weten over de waterhistorie van Tholen. Naast gesproken teksten die te luisteren zijn via je mobiele telefoon, zie je ook boeiende foto’s en ontstaat er een echte beleving. Zo komen de geschiedenis en de omgeving op een heel toegankelijke manier tot leven.

Download de route via de website van eilandtholen.nl Belevingsroute Tholen: Kracht van het water of kijk in de izitravel app.

Afstudeeropdracht

Dit nieuwe initiatief is ontstaan vanuit een afstudeeropdracht bij Stichting Tholen Beter Bekend. Een mooie wisselwerking tussen het onderwijs en de praktijk. Dat er zo’n professioneel en compleet product opgeleverd zou worden, was voor de stichting een zeer aangename verrassing. De studente, Lisa Rijnbrand, is dan ook geslaagd met een hele mooie 9,5.

De zogenaamde podwalks – wandelingen met audioverhalen – zijn in Nederland al erg populair. Dit type beleving op de fiets beschikbaar maken is dan ook een welkome aanvulling op het vrijetijdsaanbod van Tholen.