Dagen voor viering collectieve festiviteiten binnen horeca-, sport- en recreatie inrichtingen

Burgemeester en wethouders van Tholen hebben besloten voor 2023 onderstaande dagen aan te wijzen als dagen voor het vieren van collectieve festiviteiten binnen horeca-, sport- en recreatie inrichtingen. Dit is besloten op basis van het bepaalde in artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Wat betekent het voor horeca-, sport- en recreatie?

Op deze dagen hoeven horeca-, sport- en recreatie inrichtingen zich niet te houden aan de geluidnormen van het Activiteitenbesluit (artikel 2.17, 2.19 en 2.20 zijn dan niet van toepassing). Er mag dan ten opzichte van de normaal toegestane niveaus meer geluid geproduceerd worden. Zorg er wel voor dat de omgeving hier niet te veel last van heeft.  

Kern Collectieve festiviteit Aantal dagen resterend voor incidentele festiviteiten
Tholen Koningsdag 9
  Braderie/kermis (vrijdag/zaterdag)  
Poortvliet Koningsdag 11
Scherpenisse Koningsdag 11
Sint-Maartensdijk Koningsdag 10
  Kermis/braderie (zaterdag)  
Stavenisse Koningsdag 11
Sint-Annaland Koningsdag 10
  Braderie  
Oud-Vossemeer Koningsdag 9
  Braderie  
  Kermis (zaterdag)  
Sint Philipsland Koningsdag 10
  Braderie  

Incidentele festiviteiten

Naast de aangewezen dagen voor collectieve festiviteiten kunnen burgemeester en wethouders per bedrijf een aantal dagen aanwijzen voor de viering van zogenaamde incidentele festiviteiten. Incidentele festiviteiten zijn activiteiten met bijvoorbeeld live-muziek of een DJ bij een (sport)vereniging of in een (horeca)bedrijf waarbij de geluidvoorschriften naar verwachting zullen worden overschreden. Het aantal collectieve- en incidentele festiviteiten samen mogen er per kalenderjaar niet meer dan 12 zijn.

Meer informatie over Activiteitenbesluit

Voor algemene informatie over het Activiteitenbesluit kunt u terecht op tholen.nl/bouwen-en-vergunningen/ontheffing-12-dagenregeling