Activiteiten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseert Jij op Tholen van de gemeente Tholen verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Dit jaar is de herfstvakantie per school verschillend. Een deel van de scholen in onze gemeente houdt 16 tot en met 22 oktober als herfstvakantie aan, andere scholen 23 tot en met 29 oktober. Daarom zijn er in deze beide weken activiteiten. Bij een aantal activiteiten zijn er tijdsblokken, zodat er ook na schooltijd kan worden meegedaan. Vooraf inschrijven voor alle activiteiten is verplicht en kan via jijoptholen.nl/herfstvakantie-activiteiten.

De activiteiten zijn voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar. De meeste activiteiten zijn gratis. Hierbij geldt: vol is vol.

Maandag 16 oktober: FIFA E-toernooi (Jongensavond)

Jongens tussen de 10 en 23 jaar die een groot FIFA-fan zijn kunnen maandagavond 16 oktober, van 18.00 - 21.00 uur, meedoen met het FIFA E-toernooi in sport- en gemeenschapscentrum de Meulvliet in Tholen. Tijdens deze avond nemen de jongens het in poules tegen elkaar op om te kijken wie de beste FIFA-speler wordt.                                                                                              

Woensdag 18 oktober: Uniek sporten 

Op woensdag 18 oktober kunnen mensen met én zonder een beperking samen sporten en kennismaken met verschillende aangepaste sporten tijdens de voetbalschool in Sint Philipsland. Deze dag is van 9.00 tot 16.00 uur. Deelnemers krijgen deze dag onder andere voetballes van bekende oud-profvoetballers en trainers. Aan het eind van de dag krijgen alle deelnemers een welverdiend certificaat en cadeautje voor deelname aan deze dag. Aanmelden kan via www.stichtingvoetbalschool.nl.

Vrijdag 20 oktober: Springspektakel in De Wellevaete en De Meulvliet

Op vrijdag 20 oktober kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar meedoen met het springspektakel in Sint-Annaland en in Tholen. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de springkussens in sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete in Sint-Annaland. Van 15.30 tot 17.30 uur staan de springkussens in sport- en gemeenschapscentrum De Meulvliet in Tholen. De kosten zijn €2,00 per deelnemer, per locatie.

Maandag 23 oktober: Real life Fortnite

Op maandagmiddag 23 oktober worden gymzalen in Sint Philipsland en Sint-Maartensdijk omgebouwd tot een echte Fortnite-omgeving. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar spelen, net zoals bij de Fortnite-game, verschillende battles tegen elkaar en krijgen van ons een NERFgun en bescherming. Deze activiteit vindt plaats van 13.00 tot 14.30 uur in Sint Philipsland en van 15.30 tot 17.00 uur in Sint-Maartensdijk.

​​​​​​​Woensdag 25 oktober: Sportplezier in Stavenisse, Sint-Annaland en Sint Philipsland

Naast de vakantieactiviteiten staat ook het maandelijkse Sportplezier op de planning voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Woensdag 25 oktober om 13.15 uur in Stavenisse, 14.45 uur in Sint-Annaland en om 16.15 uur in Sint Philipsland. Sportplezier bestaat uit een uur gezellig samen bewegen waarbij dit keer spelletjes met een frisbee worden gespeeld. Deze activiteit is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via jijoptholen.nl/sportplezier-woensdagmiddag  

1