30 mei – 2 juni: Thoolse beweegweek

Jij op Tholen van de gemeente Tholen organiseert van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni de Thoolse beweegweek. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je fit en vitaal blijft, is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. Doe ook mee! Er is een fietstocht, een sportcafé voor verenigingen, een kampioenschap stoepranden en de actie ‘neem een vriend mee’. Inschrijven voor de activiteiten kan via https://jijoptholen.nl/thoolse-beweegweek.

Woensdag 31 mei: Thools Kampioenschap Stoepranden

Op woensdag 31 mei is het Thools Kampioenschap Stoepranden bij de parkeerplaats van de Tennisclub, Dorpsweg 1 in Sint-Annaland. Het kampioenschap is voor alle leeftijden. Er zijn twee tijdsblokken: van 14.00 tot 15.15 uur en van 15.15 tot 16.30 uur. Er kunnen gouden tickets gewonnen worden voor de finales van NK Stoepranden in Den Haag.

 

Donderdag 1 juni: Sportcafé voor verenigingen

In samenwerking met Sport Zeeland is er op donderdag 1 juni vanaf 19.00 uur het Sportcafé voor sportverenigingen in de gemeente Tholen. Het Sportcafé wordt gehouden bij voetbalvereniging WHS, Bierensstraat 79 in Sint-Annaland. Op deze avond kunnen leden van sportverenigingen (bestuurders, penningmeesters, secretarissen) of andere betrokkenen zich op de hoogte laten brengen van verschillende thema's. Daniel Klijn van Brug8 neemt de aanwezigen mee in ‘sportclub van de toekomst’.

 

Vrijdag 2 juni: Thoolse fietstocht

In samenwerking met vrijwilligers is er weer een Thoolse fietstocht op vrijdag 2 juni. Er is keuze uit routes van 20, 40 en 60 kilometer. Deelnemers kunnen starten vanaf verschillende opstapplaatsen in gemeente Tholen. De starttijd is tussen 10.00 en 12.00 uur. Aangemeld voor 26 mei? Dan ontvangt u een cadeautasje (goodiebag) van Tweewielercentrum Tholen bij de startlocatie. Zij ondersteunen ook bij de mogelijke pechgevallen tijdens de tocht. Meer informatie en inschrijven: https://jijoptholen.nl/thoolsefietstocht   

 

Actie ‘neem een vriend mee’ (bring a friend)

Tijdens deze Thoolse beweegweek roept het team Jij op Tholen leden van verenigingen op om een kennis die niet bij de vereniging actief is, mee te nemen. Zo kunnen zij laten zien hoe gezellig het is bij de club. Verenigingen die hieraan willen meedoen en hun leden willen stimuleren een introducee mee te nemen, kunnen contact opnemen met team Jij op Tholen.