20 maart tot en met 7 april: Vossemeersebrug dicht voor autoverkeer

De Vossemeersebrug is van maandag 20 maart, 06.00 uur tot en met vrijdag 7 april, 23.00 uur dicht voor autoverkeer. Dit komt door werkzaamheden die gedaan worden vanuit hoogwerkers die op de brug staan. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug bij Sint Philipsland. De omleiding wordt met gele borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug.

Werkzaamheden

De Vossemeersebrug is een stalen boogbrug over het Schelde-Rijnkanaal. Hangeraansluitingen verbinden de hangerstangen met de boog en het wegdek. Deze aansluingen hebben onderhoud nodig. Er wordt corrosie verwijderd en vervolgens worden er ter beschermning meerdere verflagen aangebracht. De werkzaamheden worden gedaan vanuit hoogwerkers die op de brug staan. Om dit veilig uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk om de brug af te sluiten voor autoverkeer.

Hinder

De Vossemeersebrug is van maandag 20 maart 06.00 uur tot en met vrijdag 7 april 23.00 uur gestremd voor autoverkeer. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. Autoverkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Slaakbrug bij Sint-Philipsland. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven, en loopt via de Molenweg – N257 (Zeelandweg-West) – Provincialeweg en N656 (Krabbekreekweg en Broekseweg) en vice versa. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

 

Voor de scheepvaart op het Schelde-Rijnkanaal leiden de werkzaamheden niet tot hinder.

Meer informatie

Op Rijkswaterstaat.nl is meer informatie te vinden over de werkzaamheden. Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gesteld via de landelijke gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.